Surfaktant
Surfaktan
Polar özelliği yüksek, su ile kolayca bağlanabilen, katılım miktarı düşük ve en yüksek surfaktan aktif maddesine sahip bir üründür. Yem üretimi esnasında karıştırma, kırma ve peletleme gibi işlemler ile yem hammaddelerinde önemli oranda su kaybı meydana gelir. Ham maddelerin nemini koruyarak bu sistemlerden geçmez, sürtünme ile artan sıcaklığın besin maddesi kayıplarına yol açmaması ile enerji kayıplarının azaltılabilmesi için eşsiz bir surfaktandır.
Su moleküllerinin yüzey gerilimini oldukça azaltarak, iri bir su molekülünün küçük moleküller halinde surfaktan moleküllerine bağlanarak yemin her tarafında eşit bir şekilde dağılımını sağlar.Yüksek orandaki propiyonik asit içeriği ile yemlerin küflenmelerine karşı ilave koruma sağlar, yemlerin depolama ömürlerini uzatır. Bileşiminde polyoxyethylene türevleri olan polysorbantlar ile yüksek surfaktant özelliğine (%20) sahiptir. Moleküllerin polar kısmı, su molekülündeki hidrojenle bağ oluştururken, suda çözünmeyen kuyruk kısımları ile de, yemdeki yağlara tutunurlar. Bu şekilde aynı zamanda iki farklı madde arasında ara yüzeyle emülsifiyer rolü de üstlenir.
Kullanım Şekli ve Dozu
50-200 gr (10 lt su ile karıştırılarak 1 ton yeme verilir)