TEMPE Kimyasal Yem Sanayii A.Ş.

1Bizimle irtibata geçip ürünlerimiz hakkında bilgi alabilirsiniz.
2Siparişlerinizi telefon üzerinden veya mail üzerinden iletebilirsiniz.
3Toplu alımlarda ücretsiz şekilde size ulaştırabiliriz

Bize telefon üzerinden ulaşmak için +90 (216) 484 63 20 veya mail üzerinden ulaşmak için destek[ @ ]tempe.com.tr adresini kullanabilirsiniz.. Teşekkürler..!

Buzağı Maması - Nukamel Yellow

Nukamel Yellow peynir altı suyundan temel alınan suda eriyebilen ve buzağıların problemsiz olarak büyümelerini sağlayan bir süt ikamesidir.

Ham Protein %24 Lyzin %2 Vitamin A 25000IU/kg
Ham Yağ %20 M+C %0.5 VitaminD3 4500 IU/kg
Ham Kül %7.5 Treonin %1.2 Vitamin C 300 mg/kg
Ham Lif %0.1     Vitamin E 300 mg/kg
pH ±5.5        

 

Protein/yağ oranıNukamel Yellow yağ ve protein seviyeleri dengeler. Böylece buzağılarda sindirim sistemi düzensizliklerini önler.

Asitlerin kullanımıGenç buzağılar enfeksiyon ve hastalıklara karşı daha savunmasızdırlar. Buzağılar 40 günlük oluncaya kadar enterik hastalıklara karşı daha hassastır. Aşağıdaki grafik doğumundan 40 günlük oluncaya kadarki hastalık risklerini göstermektedir. Önemli hastalıklarin (BVD gibi) çiğ süt aracıyla bulaşmasından dolayı buzağı mamasının kullanımı biosecurity programının bir parçası olarak kabul edilir. Asitler içeren Nukamel Yellow bağırsak pH’ının düşürülmesine neden olarak mikroorganizmaların gelişimini önler.

Mineraller: Nukamel Yellow buzağının gelişimi için gerekli olan bütün esansiyel mineralleri (magnezyum, bakır, manganez, çinko, demir,selenyum) içerir. Hayvanın fiziksel gelişimi için minerallerin önemli görevleri mevcuttur. 

Vitaminler : Buzağının gelişimi için vitaminler önemli yer tutar. Bütün esansiyel vitaminler Nukamel Yellow'da ihtiyaç oranını karşılayacak düzeyde mevcuttur.

Emulsizym ® : Antimikrobiyel büyümeyi destekleyici,ihtiyaçlarının yerini tutan Nukamel Yellow, Nukamel teknolojisi olan Emulsizym ile üretilmektedir. Emulsizym yıllarca süren kapsamlı araştırmalar sonucu geliştirilmiştir. Kısa ve orta zincir uzunluğuna sahip doğal antibakteriyel yağ asitleri içeren Emulsizym proteinlerin yüksek oranda ve hızla sindirilmesini sağladığı gibi, yağların çözünme ve sindirimini artıran bir emülgatör görevi de görür. Bağırsağın son kısmındaki fermentasyonun azalmasını sağlar ve patojen bakterilerin sayısında azalma meydana getirir. Bunların sonucu hayvanların performans ve sağlıklarında gelişme olduğu görülmektedir.

 

Hazırlanışı : 145 gr mama ile 0.9lt 45-55°C'deki su karıştırılır ve yaklaşık olarak 1litre mama hazırlanmış olur.

KULLANIŞLI BİLGİLER

1) Nukamel Yellow'u hazırlarken iyice karıştırın bu sayede pürüzsüz, homojen yapıda bir mama elde etmiş olursunuz.

2) Buzağı mama ısısının 39ºC'de olmasına dikkat edin. Mamanın hazırlanışında en ideal yol; mamayı 3/4 oranındaki 55ºC'deki suyun içinde çözdürmek daha sonra oda sıcaklığındaki kalan suyu 39ºC içme sıcaklığına erişmek için eklemektir.

3) Kolostrumdan mamaya geçerken değişikliklerin yavaş olması gerektiğine dikkat etmeniz gerekir.

4) Mamayı hazırlarken kullanılan tüm aletler temiz olmalıdır.

5) Hazırlanan beslenme çizelgesi sadece bir öneri olarak düşünülmelidir. Bazı buzağıların ihtiyaçları daha yüksek miktarda olabilmektedir.

6) Buzağıların dışkılarının renk ve kıvamları düzenli olarak kontrol edilmelidir.

7) İlk haftada küçük miktarlar halinde ve tükettiği kadar verilmelidir.

8) 2 haftalıktan itibaren buzağıların önüne yeteri kadar saman ve su olduğuna dikkat edilmelidir.

9) Genellikle içmesi gereken miktar vücut ağırlığının %10'u kadardır. Örneğin 40 kg ağırlığındaki buzağının ihtiyacı günlük 4 litredir

Yukarı Git